15 February, 2017

NMCT

New Media and Communication/Connected Technoligy of kortweg NMCT is een richting die innovatief is en kort op de bal speelt met nieuwe technologie.

Er zijn 3 afstudeerrichtingen binnen de NMCT:

  • Smart Technology Creator
  • Infrastructure Engineer
  • Web & App Developer

Smart Technology Creator

Als Smart Technology Creator focus je op het connecteren en integreren van verschillende devices en services tot een krachtig geheel. Je hebt een goede kennis rond programmeren en datacommunicatie.

 

Infrastructure Engineer

Als Infrastructure Engineer focus je op de installatie, configuratie en onderhoud van een computernetwerk zodat de continuïteit er van verzekerd is. Je hebt een goede kennis rond netwerkinfrastructuur en systeemarchitectuur.

 

Web & App Developer

Als Web & App Developer focus je op ontwikkeling van zowel de frontend als de backend van een applicatie. Je hebt een goede kennis van verschillende programmeertalen en de nodige aandacht voor user experience.

 

Mijn keuze

Ik koos voor de richting New Media and Communication Technoligy omdat in eerste instantie de naam mij aansprak, maar ook omdat de leerstof die gegeven ging worden mij echt boeide.

Ik had wat schrik in het eerste semester of dit echt wel een richting voor mij zou zijn. Ik kom namelijk van een richting in het middelbaar die totaal niet aansluit op NMCT. Na de eerste examenperiode in het eerste semester ben ik echter zeker dat dit de ideale richting voor mij is en iets is die ik graag doe.


De richtingen die we uit kunnen zijn;

  • Smart Technology Creator
  • Infrastructure Engineer
  • Web & App Developer

Waarbij de laatste mij — op dit moment — het meeste ligt. Hoewel ik Smart Technology Creator ook wel interessant vind, denk ik dat dit wat te moeilijk zou worden voor mij persoonlijk.

De richting NMCT is echter erg ruim en je leert enorm veel bij tijdens de lessen, maar je moet ook werken voor school. Het werk dat je doet levert ook direct resultaat.

Algemene indruk

Als je graag bezig bent met technologie en erg leergierig bent ingesteld, is dit echt wat voor jou! Het feit dat je wat leert in de lessen en onmiddellijk erna hetgeen je leerde toepast is gewoonweg top.  Je hebt onmiddellijk resultaat van wat je deed.

De docenten zijn er ook steeds weer om jou te helpen en te ondersteunen. Je hebt ook een mentor waarbij je steeds terecht kunt voor vragen of problemen. Bij NMCT heb je ook de kans om stage te lopen in het buitenland of in je eigen bedrijf!

Het is zeker de moeite waard om eens te komen kijken naar de projecten tijdens de opendeurdag of je gewoon in te schrijven voor deze boeiende en innovatieve richting.

 

Bron afbeelding:

HOWEST, N. @. (2015, June 14). We zijn er klaar voor! Morgen welkom op onze infodag NMCT in Kortrijk van 10u tot 16u. http://www.nmct.be/  #howestpic.twitter.com/Y7vgtdXm6u [microblog]. Retrieved from https://twitter.com/nmct_howest/status/614416038722183169